Groepskamp 2019

Het is nauwelijks voor te stellen, maar een week geleden lagen de zeeverkenners, de dolfijnen en wilde vaart met -3 C in een tent… Het was koud, maar superleuk. Het thema was circus en de meest wonderbaarlijke acts kwamen voorbij: boogschieten als in het sprookje van Wilhelm Tell, acrobatiek, een moppenshow, een rap en diverse goocheltruc.

Gelukkig werd iedereen ’s ochtends gelijk weer warm door het “knikken en knakken”: opdrukken, rennen en andere gymnastische oefeningen. Natuurlijk werd er gezeild; ook in het thema circus. De waterleiding had zich op verschillende plekken opgesteld, waar de zeilers naar toe moesten om verschillende circusopdrachten uit te voeren. Bv jongleren met diverse voorwerpen, een goocheltruc met kaarten of een piramide maken van mensen.

Na de bonte circusavond moesten de dolfijnen naar bed, maar deden de zeeverkenners en de wilde vaart nog het beroemde zaklampenspel.

Op zondag waren er opnieuw circusacts, maar deze keer op het water. Synchroon zeilen, balletjes overgooien vanuit de oppies of een 360-rondje draaien met de boot. Als laatste kwam de superact: er was een touw gespannen van de aanlegplaats naar een paal bij de ingang van een box. Via apenhang, koorddansen of nog weer anders moesten de kinderen droog de overkant zien te bereiken. Dit was maar voor een paar waaghalzen weggelegd. Superstoer!

Kortom, weer een geslaagd kamp! Op naar de bakswedstrijden en de zomerkampen!

februari 14, 2020